Twitter Icon Facebook Icon Pinterest Icon LinkedIn Icon Instagram Icon Houzz Icon

Hill Farm Dairy 

Designscape was commissioned to design a barn and dairy production facility for a new cheese making company. The design aims to reflect both the ethos of the client company and the site: a quality handmade product, using natural materials and low energy solutions, created with respect for its surroundings. Despite their size the buildings do not dominate, as they take advantage of the natural topography and step down the hill, enabling the barn and the milking parlour to sit above the dairy. The cold storage and maturing areas are pushed back into the hillside under the parlour. The result is a low impact design that naturally enhances the cheese making process, as the milk can flow by gravity from parlour to dairy, avoiding pumping and thus preserving the quality of the milk.

"Highly recommended in every way" - click here for our full testimonials

RIBA Awards 2011 - Shortlisted
Location:    Stawley, Somerset
Client: Hill Farm Dairy
Status: Completed 2009
download