Twitter Icon Facebook Icon Pinterest Icon LinkedIn Icon Instagram Icon Houzz Icon

Twinneys 

This award winning new house is built on the site of a former piggery and lies within the Bath & Bristol Green Belt in an Area of Outstanding Natural Beauty. The design is conceived as a low-lying timber and glass structure supported on a terraced landscape, to blur the boundary between building and terrain. Sleeping accommodation is situated on the lower ground floor of the house with the entrance and open-plan kitchen, dining and lounge spaces above. Three terraces open out from the living areas affording panoramic views across the valley. The thermal mass and high performance of the building envelope is complemented by solar hot water panels to provide a low energy solution. A partially autonomous artist’s studio and gallery is built into the hillside to the rear.

"An outstanding piece of architecture" - click here for our full testimonials

RIBA Town & Country Awards 2011 - Residential Winner
Location:    Charlcombe, Bath
Client: Private
Status: Completed 2009