Twitter Icon Facebook Icon Pinterest Icon LinkedIn Icon Instagram Icon Houzz Icon

Tazewell Housing 

The project is a terrace of four houses on a constrained town-centre site that incorporates a well-established medlar tree and a wisteria that climbs over a historic stone boundary wall. The challenge was to create low energy, sustainable homes on a modest construction budget that are affordable to the local community. The houses, finished with larch boarding and coloured render, are set back from the wall whilst partially oversailing it at first floor level. This creates valuable external courtyard spaces and establishes a dialogue between the old and new structures. Each home has a log-burning stove and solar panels that supply hot water to a large thermal store. The scheme has been designed to comply with Level 4 of the ‘Code for Sustainable Homes’.
Location:    Street, Somerset
Client: C & J Clarks Properties
Status: Planning permission granted 2008
download