Twitter Icon Facebook Icon Pinterest Icon LinkedIn Icon Instagram Icon Houzz Icon

Sun House 

The house sits at the top of the Claverton Valley on the outskirts of Bath, and replaces a low-grade mobile home. The design is a response to the woodland setting and arranges accommodation into two distinct elements. The main volume is clad with rough-cut oak boarding and contains the entrance and kitchen on the ground floor and living room above. A second, single storey wing is faced with oxidised steel panels and contains sleeping areas that open directly into the garden. The grass roof of the bedroom wing provides a terrace to the adjacent first floor space. The house employs experimental construction and technology, incorporating rainwater harvesting, passive and active solar energy, and is virtually free from pvc materials.
Location:    Claverton Down, Bath
Client: Chris Mackenzie
Status: Completed 2004
download