Twitter Icon Facebook Icon Pinterest Icon LinkedIn Icon Instagram Icon Houzz Icon

Peart House 

This house is a replacement for two undistinguished cottages in a rural setting on the edge of the Mendips. The design reconciles the need for a large single dwelling without dominating it’s setting by splitting down the accommodation into three distinct volumes. Each with different heights and characteristics, these are arranged to define the public and private aspects of the site and make the most of long views to the south. The brief called for “traditional” architecture and the scheme tries to achieve this with integrity by interpreting the local vernacular with contemporary detailing. The design was taken up to planning consent, with the developer client executing the construction phase.
Location:    Norton St Philip
Client: Private
Status: Completed 2006
download