Twitter Icon Facebook Icon Pinterest Icon LinkedIn Icon Instagram Icon Houzz Icon

Mount Pleasant 

Occupying a hillside site with good views south over Bradford on Avon, this intricate project proved challenging due to the extent of structural works required to support the existing house above. Fortunate timing meant that our client was able to make use of the contractor who had recently completed a similarly challenging project at Cornbury Mill as well as sharing his desire to achieve high standards of finish.

The uncompromising design removes a lower section of bay window and replaces it with a larger, heavily glazed extension and wrap around slot window which allows natural light to penetrate deep into the house. Internal reorganisation provides much improved open plan living, dining and kitchen areas, facilitated by the installation of a fire resistant glazed screen and new timber staircase to the upper levels. The result is a light and bright multi-purpose room where the family spend much of their time together, providing a new direct and open relationship between house and garden.


"We would firstly to say thank you very much to everyone involved at Designscape for making the project such a success; we really do now have an amazing house!

We initially met with Spencer and felt very confident that he understood what we wanted to create for our family home. The design process was detailed and communication was strong throughout. Our ideas were kept central to the process, and any issues were addressed and resolved considerately and creatively. When Spencer passed the project on to his colleague Alex, the change was seamless and the thoughtful professionalism continued.

It’s fair to say that working with Designscape was a pleasure, from start to finish." -
click here for all our testimonials
Location:    Bradford-on-Avon
Client: Private
Status: Completed 2016