Twitter Icon Facebook Icon Pinterest Icon LinkedIn Icon Instagram Icon Houzz Icon


Greenways is a new single storey house, sited in the large rear garden of an early C20th house in Combe Down, Bath. The four bedroom family house is organised in two wings. These are arranged to create a semi enclosed courtyard to the front of the house and south facing garden to the rear.

Entering the house, one first arrives at spaces associated with the life of the family, living, cooking and dining. These open directly onto the rear garden, clearly visible through a full height glazed wall of sliding doors. The more private bedroom wing is accessed from the centre of the house, via a top lit corridor. Bedroom windows face south into the garden. These are protected from excessive solar gain by a pergola running the length of the house. The house features a ‘green’ flat roof as though lifted from the original lawn. Split face masonry walls echo the mining activities which previously took place below the site.

The project is currently under construction and due for completion summer 2018.
Location:    Combe Down, Bath
Client: Private
Status: Construction