Twitter Icon Facebook Icon Pinterest Icon LinkedIn Icon Instagram Icon Houzz Icon

Lambridge 

This is an extremely modest extension to the rear of a Grade II listed Georgian terraced townhouse in Bath. Designed to provide sheltered access to a new accessible wc on the ground floor for the elderly owner, it uses only four panes of glass and one section of steel to avoid interrupting the view of the garden from the adjacent drawing room. The lightness and transparency of the contemporary addition both contrasts and compliments the heavy masonry of the original building. The use of modern construction is utilised to create an elegant and restrained architectural response that aims to disappear through the reflections of its surrounding environment. The total construction budget for the project was £40k.
Location:    Bath
Client: Private
Status: Completed 2009
download