Twitter Icon Facebook Icon Pinterest Icon LinkedIn Icon Instagram Icon Houzz Icon

Stony Street   

We were asked to assist with and advise on a mixed used redevelopment of a site in Frome following planning approval. This included a series of residential apartments and a new restaurant unit on the ground and first floor which became the new Sam's Kitchen. The restaurant has been a huge success and has made a significant contribution to the continuing revitalisation and quality of the town centre. The six apartments above the restaurant also provide cosmopolitan and contemporary town centre living space which is hard to find in a small market town, but has proved popular and will add to the vitality of the town centre.

Our role ranged from redesigning the elevations of the building to give them a more honest aesthetic and to improve the functionality of the necessary privacy screening, whilst working with the local authority to meet and discharge the various planning conditions for the site. We also worked with the local Building Control department to redesign the apartment layouts, removing a series of internal lobbies and partitions, making the apartments much more open and spacious. Through use of our VR modelling equipment we were able to provide our clients an immersive and rapid design process when making key decisions – so that they could get a really good sense of the benefits of the layout changes.
Photo credit Toby Mitchell.

See one of the 360 visuals here:
Click to view 
Location:    Frome
Client: Charter Land
Status: Restaurant Completed Dec 2016
  Apartments Completed April 2017