Twitter Icon Facebook Icon Pinterest Icon LinkedIn Icon Instagram Icon Houzz Icon

Science Formaldehyde Studio 

Constructed for Damien Hirst in addition to the principal Science gallery and production space, a smaller independent formaldehyde studio has been built. The formaldehyde studio requires unique accommodation and dedicated services, including specialist ventilation equipment to filter out the formaldehyde fumes. As well as large-scale freezer storage, specialist cranage equipment has been incorporated for handling large and delicate art works. The steel frame structure is clad with white glazed bricks and small mortar joints to create a sculptural monolithic appearance.

"The technical virtuosity of the brickwork was spectacular" - click here for our full testimonials
 
In association with MRJ Rundell + Associates
Brick Awards 2012 - Best Commercial Building
Location:    Stroud, Gloucestershire
Client: Damien Hirst
Status: Under construction