Twitter Icon Facebook Icon Pinterest Icon LinkedIn Icon Instagram Icon Houzz Icon

The Science Museum London

Scenic Lift Installation
Spencer Back with John Lyall Architects
London

Designed as an exhibit as well as a means of access between all levels of the building, the lifts replaced a pair of escalators to provide a step free facility between previously less accessible areas of the museum.
Designed to fit within an existing building and to be constructed without disruption to visitors, the installation presented a number of complexities to be overcome in resolving the design and construction to produce an engaging and elegant solution.
These included custom lift cars, cast aluminium support bracketry, fire protection measures and additional features for museum visitors.
Science Museum