Twitter Icon Facebook Icon Pinterest Icon LinkedIn Icon Instagram Icon Houzz Icon

Hart Close 

Located on the southern edge of the Avon near Bristol, this detached house was poorly connected to the large rear garden. The client required an open plan extension containing kitchen, dining area and seating area to function as the social heart of the home. Both natural and artificial lighting have been carefully considered to allow for a variety of atmospheres within the large space to suitably reflect the varying activities. The external walls of the extension are constructed of a thermally efficient insulated render system, creating a bold white contemporary volume against the existing red brick house.
A large corner window, rooflight and glazed sliding doors allow the deep plan to be naturally lit whilst creating expansive views of the garden.
Location:    Ham Green, Bristol
Client: Private
Status: Completed 2012
download