Twitter Icon Facebook Icon Pinterest Icon LinkedIn Icon Instagram Icon Houzz Icon

Dane Rise

All of the bedrooms in this C20th extended house were set into the roofspace and had restricted head-height. So when the client wished to add an additional bedroom the desire was to avoid this situation. The resultant cedar clad flat roof extension achieves whilst staying below the ridge of the existing roof. Its strong volume against the existing house is used to demarcate the new entrance lobby below where two of the walls are glazed to allow a connection with the front garden whilst the third, clad in metal externally, forms built-in storage for coats and shoes. To the rear of the property, the reconstituted stone extension was reclad external using the same timber board to tie the front and rear of the property together.
Location:    Winsley, Wiltshire
Client: Private
Status: Completed 2012
download