Twitter Icon Facebook Icon Pinterest Icon LinkedIn Icon Instagram Icon Houzz Icon

Church Lane

This semi-detached former workers cottage that previously provided cramped and outdated accommodation has been transformed with two single storey extensions to the front and rear that almost double its footprint. The space to the rear creates a new living room with access out onto an excavated patio area, whilst the front extension houses a new entrance porch, lobby and breakfast room. Both are constructed using a simple sympathetic palette of air dried oak, ashlar stone with lead and slate roofs which match the existing property. As well as the new additions, works to the existing cottage included repairs and repointing to the external walls, a new cloakroom, internal dry lining and underfloor heating to the ground floor.
Location:    Freshford, Wiltshire
Client: Private
Status: Completed 2011
download